Uppe i nordvästra Montagne de Reims finner vi Sacy, en Premier Cru-klassificerad by där Hervieux-Dumez håller till. Henri Hervieux var soldat och blev stationerad i den lilla byn Sacy under Första världskriget. När kriget var över gifte han sig år 1920 med en flicka från byn, Juliette Dumez. Idag är det Henri och Juliettes barnbarns-barn som styr familjeföretaget.
Med odlingar precis bakom husknuten lever de bland sina rankor och lägger ner sin själ i arbetet. De äger 9,5 ha i Sacy, Chamery och Merfy. Produktionen uppgår till 60 000 flaskor per år och dessa innehåller generellt blandningar av de tre olika druvorna. Man har 24% Chardonnay, 60% Pinot Noir och 16% Meunier och producerar mycket smakrika champagner.
Hervieux-Dumez jobbar aktivt med hållbarhet och är certifierade enligt HVE och traditionsenliga metoder, säger Clément Herviuex som nu tagit över efter sin far Bruno och farbror Laurent.
Hervieux-Dumez har varit medlem i Club Tresors de Champagne – allmänt kallad Special Club – sedan starten 1971.