Herviux- Dumez

Herviux- Dumez

hervieux1 (2)

Hervieux-Dumez jobbar aktivt med hållbarhet och är certifierade enligt HVE och traditionsenliga metoder, säger Clément Herviuex som nu tagit över efter sin far Bruno och farbror Laurent.

Med odlingar precis bakom husknuten lever de bland sina rankor och lägger ner sin själ i arbetet. De äger 9,5 ha i Sacy, Chamery och Merfy. Produktionen uppgår till 60 000 flaskor per år och dessa innehåller generellt blandningar av de tre olika druvorna. Man har 24% Chardonnay, 60% Pinot Noir och 16% Meunier och producerar mycket smakrika champagner.

Hervieux-Dumez har varit medlem i Club Tresors de Champagne – allmänt kallad Special Club – sedan starten 1971.

hervieux-dumez logo

Uppe i nordvästra Montagne de Reims finner vi Sacy, en Premier Cru-klassificerad by där Hervieux-Dumez håller till. Henri Hervieux var soldat och blev stationerad i den lilla byn Sacy under Första världskriget. När kriget var över gifte han sig år 1920 med en flicka från byn, Juliette Dumez. Idag är det Henri och Juliettes barnbarns-barn som styr familjeföretaget.

Hervieux_Vend_14_web_54hervieux2
hervieux4HD_rep140816_web_009

Hervieux-Dumez jobbar aktivt med hållbarhet och är certifierade enligt HVE och traditionsenliga metoder, säger Clément Herviuex som nu tagit över efter sin far Bruno och farbror Laurent.

Med odlingar precis bakom husknuten lever de bland sina rankor och lägger ner sin själ i arbetet. De äger 9,5 ha i Sacy, Chamery och Merfy. Produktionen uppgår till 60 000 flaskor per år och dessa innehåller generellt blandningar av de tre olika druvorna. Man har 24% Chardonnay, 60% Pinot Noir och 16% Meunier och producerar mycket smakrika champagner.

Hervieux_Vend_14_web_40

Om Regionen

CHA_Karta_MontagneDeReims

Uppe i nordvästra Montagne de Reims finner vi Sacy, en Premier Cru-klassificerad by där Hervieux-Dumez håller till. Henri Hervieux var soldat och blev stationerad i den lilla byn Sacy under Första världskriget. När kriget var över gifte han sig år 1920 med en flicka från byn, Juliette Dumez. Idag är det Henri och Juliettes barnbarns-barn som styr familjeföretaget.

Hervieux-Dumez jobbar aktivt med hållbarhet och är certifierade enligt HVE och traditionsenliga metoder, säger Clément Herviuex som nu tagit över efter sin far Bruno och farbror Laurent.

Med odlingar precis bakom husknuten lever de bland sina rankor och lägger ner sin själ i arbetet. De äger 9,5 ha i Sacy, Chamery och Merfy. Produktionen uppgår till 60 000 flaskor per år och dessa innehåller generellt blandningar av de tre olika druvorna. Man har 24% Chardonnay, 60% Pinot Noir och 16% Meunier och producerar mycket smakrika champagner.

Tillbaka
Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!