Om oss

Vi har alltid haft stor passion för att framställa champagne med stor smak till ett pris som var rimligt, som år 2002 ledde till att vi etablerade ChampagneHuset och slog fast vår ambition att erbjuda: ”Stora champagner från små odlare”.

ChampagneHusets filosofi är att visa fram den stora spännvidd som de små odlarna erbjuder genom sitt sätt att gör champagne utifrån årgångarnas och traktens speciella förutsättningar. Om man jämför med de stora husen som har som mål att producera exakt samma smak varje år, så kunde inte dessa små odlare ha en mer avvikande uppfattning.CH_Om_Oss_Bild_2

Med lång erfarenhet och passion för goda drycker från Champagne.

CH_Om_Oss_Bild_3

Specialist på Special Club

Vi har under många år arbetat med odlare anslutna till ”Club Tresors de Champagne” eller ”Special Club” som man säger i dagligt tal. Denna sammanslutning av odlare startade redan på 70-talet och omfattar idag 28 mycket kvalitetsmedvetna odlare. ChampagneHuset har äran att representera de flesta av dessa odlare i Sverige och många av dessa cuvéer återfinns i Systembolagets sortiment.

Vi erbjuder alltså dig hela den bredd som landskapet Champagne har att erbjuda i form av odlarchampagner av högsta klass, oavsett stil, druvsort eller årgång. Vi har dessutom försäkrat oss om tillgång till några av de få producenter som i sina källare gömmer gamla fantastiska årgångar av champagne – en unik skatt.

Vår filosofi

ChampagneHusets filosofi är att visa fram den stora spännvidd som de små odlarna erbjuder genom sitt sätt att gör champagne utifrån årgångarnas och traktens speciella förutsättningar. Om man jämför med de stora husen som har som mål att producera exakt samma smak varje år, så kunde inte dessa små odlare ha en mer avvikande uppfattning.

”Stora champagner 

från små odlare”

En handfull små producenter som erbjöd god kvalitet till bra priser utgjorde det första sortimentet. Efter täta besök i regionen och mer och mer kontakter med odlarna delade de efter hand med sig med tips på andra små passionerade producenter som erbjöd stora champagner. ChampagneHusets grundare, Peter och Inger Wirnäs, startade företaget i Göteborg 2002. Från och med våren 2019 drivs verksamheten av The Wine & Spirit Collective. Idag omfattar vårt utbud över 200 champagner från så gott som samtliga deldistrikt i Champagne som alla har sin egna karaktär, stil och smakupplevelse. 

TWSC_Logo

– Vad vi på TWS Collective kan addera är en stark restaurangbearbetning. Vi kommer nu att kunna erbjuda våra kunder en bred portfölj där stora globala producenter samsas med småskaliga mer nischade producenter. Förvärvet av ChampagneHuset ger oss en spets i portföljen som få kan mäta sig med, säger Gabriel Eriksson, VD och partner, The Wine & Spirits Collective.


The Wine and Spirits Collective är ett kreativt företag med ett modernt tillvägagångssätt. Med en arbetsmiljö som starkt tror på och uppmuntrar stort förtroende för individen och ständigt utmana oss själva och miljön vi jobbar i. Vi är ett team med olika bakgrund, kompetens och personliga och professionella skillnader. Men vi arbetar som ett team, vi älskar vad vi gör och vi känner oss alla lyckligt lottade att få arbeta med vår passion.