CL. de la Chapelle

CL. de la Chapelle

574_276_1_terroir

Den vackra lilla byn Villedommange som har anor från medeltiden ligger alldeles i utkanten av Champagnes huvudstad Reims. Det är en Premier Cru-klassificerad by i nordvästra Montagne de Reims och här dominerar de blå druvorna Pinot Meunier & Pinot Noir.

Det var år 1948 som ett antal odlare i byn gick ihop för att tillsammans göra sin bästa champagne, detta blev starten på CL. de La Chapelle. Idag består kooperativet av 23 oberoende odlare, arvtagarna till de ursprungliga grundarna, med totalt 25 hektar där den årliga produktionen uppgår till 250 000 flaskor. Odlarna har ett stort engagemang i produktionen där de jobbar parallellt mellan tradition och modern utveckling, allt för bästa
kvalitet och resultat.

Cl. de la Chapelle  logo

Vinhuset är perfekt att besöka i närheten av Reims med ett välordnat provningsrum alldeles intill produktionen. Här sitter du bekvämt och kan njuta av bubblorna samtidigt som man kikar ut på vinmakningen. Champagne från La Chapelle består oftast av en stor andel Pinot Meunier och Pinot Noir vilket ger härligt generösa cuvéer som passar både till mingel och mat.

520_370_2_-d8090591cl-delachapelle-1

Om Regionen

CHA_Karta_MontagneDeReims
Tillbaka