Vincent Joudart

Vincent Joudart
Special Club 2019

ProducentVincent JoudartRegion/byFèrebrianges, Côte de BlancsDruvblandning43% Pinot Meunier, 43% Chardonnay, 14% Pinot NoirVolym750Dosage6 g/lPrisTillfälligt sortiment 549 krArt nr9318301TillgänglighetTillfälligt Sortiment Systembolaget

Om 2019 Special Club

Brödig doft med inslag av citrus och äpple. Fin balans mellan frukt och syra och en lång, härlig eftersmak med toner av honung och brioche. 

Vi lanseras 2 400 flaskor i Systembolagets tillfälliga sortiment den 5 juli. 

Vincent Joudart

Vincent Joudart Special Club 2019 är en härlig hantverkschampagne från en kvalitetsodlare i en liten undangömd by i Côte de Blancs. Byn Fèrebrianges är belägen på en liten kulle där den krithaltiga jorden ger komplexa, runda och friska champagner. Richard Juhlin är en av kännarna som på senare tid hyllat de mindre, relativt okända byarna i södra Côte de Blancs och anser att här görs champagne av mycket hög klass.

Som den extrema perfektionist Joudart är känd som, föredrar han total kontroll över allt som sker i såväl odlingarna som i champagneframställningen. Därför tar han endast hjälp några timmar per vecka annars sköter han största delen av såväl vingårdsarbetet som arbetet i källaren själv.  Han till och med sover nära sina viner i och med att källaren är belägen precis under huset där paret bor. På kontoret har Joudart däremot hjälp av sin fru Micheline. 


Tillbaka