Vincent Joudart

Vincent Joudart
Blanc de Blancs 2018

ProducentVincent JoudartRegion/byRégion De Congy, Villevenard, FèrebriangesDruvblandning100% ChardonnayVolym750 mlDosage5,4 g/lArt nr257013501TillgänglighetRestaurangsortiment

Smakprofil

Vincent Joudart Blanc de Blancs 2018 är en aromatisk champagne med en fin fräschör och häpnadsväckande struktur, samtidigt som den erbjuder en krämig konsistens.

Vincent Joudart

Mellan Côte de Blancs och Sezanne ligger några enklaver med vinodlingar som ofta glöms bort. I Fèrebrianges odlar den perfektionistiske Vincent Joudart sina 8 ha med Chardonnay, Pinot Meunier samt Pinot Noir och gör utmärkt champagne med fin balans och renhet.

Vincent är verkligen perfektionist och lever för ordning och reda, inget lämnas åt slumpen. Allt är genomtänkt i minsta detalj, allt från logistik i produktionen för att minska utsläpp till blandningarna i champagnen för att få absolut bästa balans.

Utsikten från parets hus är magnifik, ett böljande landskap med oändliga rader av vinrankor så långt ögat kan nå. I delar av deras hus sker hela produktionen och under gömmer sig källaren för lagringen. Här ligger flaskorna och jäser länge, ofta flera år längre än vad reglerna säger. Vincent använder generellt alla tre druvorna med störst del Pinot Meunier i blandningarna. Stor del blå druvor och lång lagring ger fylliga viner med mycket karaktär som passar utmärkt till mingel och mat.


Tillbaka