Allt du inte visste att du ville veta om världens ädlaste dryck

Fakta om champagne

Här möter du 20 egensinniga odlare som inte är rädda att få jord under naglarna. Mindre odlare som var passionerade att framställa champagne med stor smak till rimligt pris och anledningen till att ChampagneHuset föddes 2002.

ChampagneHusets filosofi är att visa fram den stora spännvidd som de små odlarna erbjuder genom sitt sätt att gör champagne utifrån årgångarnas och traktens speciella förutsättningar. Om man jämför med de stora husen som har som mål att producera exakt samma smak varje år, så kunde inte dessa små odlare ha en mer avvikande uppfattning. ChampagneHusets filosofi är att visa fram den stora spännvidd som de små odlarna erbjuder genom sitt sätt att gör champagne utifrån årgångarnas och traktens speciella förutsättningar. Om man jämför med de stora husen som har som mål att producera exakt samma smak varje år, så kunde inte dessa små odlare ha en mer avvikande uppfattning.

Champagne från A till Ö

CH_Om_Oss

Ladda ned vårt smidiga Champagnelexikon här!

Här kan du läsa allt det viktigaste om beteckningar, terroir, regioner och annat om champagne som du gått och undrat över. Smidigt förpackat i pedagogisk bokstavsföljd. Avnjutes gärna med en valfri Millésimé (finns under M). God läsning och Santé!

Ladda ned pdf
CH_Fakta_om_Champagne_Bild_2

Restips i Champagne

CH_Fakta_om_Champagne_Bild_4CH_Fakta_om_Champagne_Bild_5CH_Fakta_om_Champagne_Bild_6CH_Fakta_om_Champagne_Bild_7