Vincent Joudart

Vincent Joudart
Special Club 2018

ProducentVincent JourdartRegion/byFèrebrianges, Côte de BlancsDruvblandning55% Pinot Menuier, 30% Chardonnay, 15% Pinot NoirPrisRestaurang: 409 krTillgänglighetRestaurangsortimentet / Privatimport

Smakprofil

I Fèrebrianges har odlaren och producenten Vincent Joudart sin plats på jorden. På sina dryga åtta hektar odlar han Chardonnay, Pinot Meunier och Pinot Noir. Druvor som genom Joudarts hantverk, och omvittnade noggrannhet, blir extremt snygga, rena och eleganta champagner med trevlig balans. 

Vincent Joudart Special Club 2018 bjuder på en fin gul lite jäktig doft med toner av brioche och drag åt honung. Välbalanserad Pinot Meunier driven champagne med en karaktäristisk lätt bitterhet och en charmig ungdomlig syrlighet i avslutet.

Vincent Jourdart

Vincent Joudart Special Club 2014 är en härlig hantverkschampagne från en kvalitetsodlare i en liten undangömd by i Côte de Blancs. Byn Fèrebrianges är belägen på en liten kulle där den krithaltiga jorden ger komplexa, runda och friska champagner. Richard Juhlin är en av kännarna som på senare tid hyllat de mindre, relativt okända byarna i södra Côte de Blancs och anser att här görs champagne av mycket hög klass.

Som den extrema perfektionist Joudart är känd som, föredrar han total kontroll över allt som sker i såväl odlingarna som i champagneframställningen. Därför tar han endast hjälp några timmar per vecka annars sköter han största delen av såväl vingårdsarbetet som arbetet i källaren själv.  Han till och med sover nära sina viner i och med att källaren är belägen precis under huset där paret bor. På kontoret har Joudart däremot hjälp av sin fru Micheline. 


Tillbaka