ChampagneHuset Collection Vincent Joudart

ChampagneHuset Collection Vincent Joudart

ProducentVincent JoudartRegion/byRégion De Congy, Villevenard, FèrebriangesVolym2250 mlPris1197 krArt nr73058TillgänglighetBeställningssortiment

Om

Vår senaste kollektion av odlarlådor lanseras i Systembolagets beställningssortiment 26 mars och är en låda med 3st årgångschampagner från topp-producenten Vincent Joudart!

I en liten undangömd by i Côte de Blancs odlar Vincent Joudart passionerat sina vinrankor. Byn Fèrebrianges är belägen på en liten kulle där den krithaltiga jorden ger komplexa, runda och friska champagner. På sina dryga åtta hektar odlas Chardonnay, Pinot Meunier och Pinot Noir, druvor som genom hans hantverk och omvittnade noggrannhet, blir extremt snygga, rena och eleganta champagner med trevlig balans.

ChampagneHuset Collection Vincent Joudart innehåller:

1* Vincent Joudart Millesimé 2013 750ml

1* Vincent Joudart Millesimé 2015 750ml

1* Vincent Joudart Blanc de Blancs 2018 750ml


Beställ lådan här

ChampagneHuset Collection Vincent Joudart

Vincent Joudart Millesimé 2013

60% Pinot Meunier, 30% Chardonnay, 10% Pinot Noir

Blek gul färg. Mogen doft som kommer öppna upp sig mer med tiden, med inslag av honung och en lätt rökighet och mineral. Härlig frisk mousse med förvånansvärt hög syra, med tanke på ålder, och den karaktäristiska lätta bitterheten av PM.


Vincent Joudart Millesimé 2015

50% Pinot Meunier, 34% Chardonnay, 16% Pinot Noir

Blekt gul i färgen. Doften har toner av blodgrape, citrus och mineral med ett lätt animaliskt inslag. Supertorrt med hög syra och ett härligt läskande avslut.


Vincent Joudart Blanc de Blancs 2018

100% Chardonnay

Blekt gul i färgen. En härligt, brödig doft med tydliga inslag av krutrök och mineral. Torrt och med hög syra som gör sig perfekt till lite fetare fiskar som exempelvis lax.

Vincent Joudart


Mellan Côte de Blancs och Sezanne ligger några enklaver med vinodlingar som ofta glöms bort. I Fèrebrianges odlar den perfektionistiske Vincent Joudart sina 8 ha med Chardonnay, Pinot Meunier samt Pinot Noir och gör utmärkt champagne med fin balans och renhet.


Vincent är verkligen perfektionist och lever för ordning och reda, inget lämnas åt slumpen. Allt är genomtänkt i minsta detalj, allt från logistik i produktionen för att minska utsläpp till blandningarna i champagnen för att få absolut bästa balans.Utsikten från parets hus är magnifik, ett böljande landskap med oändliga rader av vinrankor så långt ögat kan nå. I delar av deras hus sker hela produktionen och under gömmer sig källaren för lagringen. Här ligger flaskorna och jäser länge, ofta flera år längre än vad reglerna säger. 


Vincent använder generellt alla tre druvorna med störst del Pinot Meunier i blandningarna. Stor del blå druvor och lång lagring ger fylliga viner med mycket karaktär som passar utmärkt till mingel och mat.

Tillbaka