Pierre Gimonnet & Fils

Pierre Gimonnet & Fils
Special Club Oger Grand Cru 2015

ProducentPierre GimonnetRegion/byCôte des Blanc, OgerDruvblandning100% ChardonnayVolym750Dosage4 g/lPrisRestaurang: 649 krTillgänglighetRestaurangsortiment

Smakprofil

Special Club Oger Grand Cru 2015 är en blanc de blancs champagne på 100% chardonnay som kommer uteslutande från Grand Cru i Oger i södra delen av Côte des Blancs. Alla druvor skördas manuellt och produktionen för 2015 är 5200 flaskor. En delikat, krämig champagne med fina aromer och subtil mineralitet att ackompanjera gourmetmåltider i synnerhet.

2015 anses vara en av de stora senaste årgångarna. Året präglades av varma och torra förhållanden, sjukdomstrycket var lågt och den lilla skörden som producerades var exceptionell kvalitet med intensiv, mogen, rik frukt.

En självsäker och kraftfull champagne med signaturen för rikedomen av Côte des blancs. En doft av vita vårblommor, äppelträd, vinpersikoträd, följt av fina spetsar av brioche, rostat bröd och sötmandel. Munnen är riklig, krämig och silkeslen, med en lätt mineralitet insvept i mycket fina inslag av citrusfrukter.

Pierre Gimonnet

Familjen Gimonnet har odlat druvor i Côte des Blancs sedan 1750 och äger i dag hela 28 hektar i Cramant, Chouilly, Oger, Cuis och Vertus. Det är bakgrunden till epitetet “kungen av Chardonnay” och det är tack vare de stora odlingarna och möjligheten att pressa många olika vingårdslägen separat som Gimonnet kan åstadkomma en sådan rikedom i sina champagner.

Pierre Gimonnet grundar sin filosofi på “The art of blending” och som stolta bärare av den urgamla traditionen att blanda basvin med ett antal cuvéer gör idag bröderna Didier och Olivier Gimonnet komplexa och kompletta champagner, som kan innehålla upp till 100 olika viner. Som medlem i den prestigefyllda samlingen av odlare kallade Club Trésors, gör de champagne med den högsta klassificeringen Special Club som endast tilldelas de mest enastående vinerna i de finaste årgångarna.

Gimonnets champagner har en stil som definieras av tre viktiga kriterier: en trogen återspegling av deras terroir och ursprung, en inbjudan till njutning tack vare fräschör och komplexitet och god källarpotential.Regelbundenhet hos Maison Gimonnets champagner tillfredsställer smakerna för både nyfikna och kräsna.

Tillbaka