Charlier & Fils

Charlier & Fils

Charlier & Fils 6

Huset grundades år 1892 och drivs idag av femte och sjätte generationen i familjen. De gör ett riktigt hantverk enligt gamla traditioner, t.ex. använder de fortfarande nästan bara pupitre till sin remuage - när man snurrar flaskan för hand då jästen ska ner i halsen innan degorgering. Champagne Charlier är en unik producent med mycket karaktär, något som återspeglas väl i slutprodukten.

Det unika för huset är just jäsningen och lagringen, här finns bara ekfat och inga ståltankar som annars är det vanligaste. Ekfaten, eller, Foudre som de heter varierar i storlek, från små barriquer till enorma fat som rymmer tusentals liter. Vissa är många hundra år gamla och det största som är från 1700-talet används inte i produktionen men rymmer plats för en lounge med upp till sex personer som vill dricka ett gott glas. Champagnerna präglas av ekfaten och får en mogen och fyllig stil.

logo_champagne_charlier

Charlier & Fils är en mycket spännande odlare som gör delikat champagne – alltid jäst och lagrad på stora ekfat. Byn heter Montigny-Sous-Châtillon och ligger i Vallé de la Marne, Marne-flodens dalgång. Här dominerar Pinot Meunier som majoriteten av Charliers ägor tillsammans med Pinot Noir och Chardonnay. Totalt har de 15 hektar fördelade i området och producerar 120 000 flaskor per år.

Charlier & Fils 4Charlier & Fils 2

Om Regionen

CHA_Karta_ValleDeLaMarne
Tillbaka