Charlier & Fils

Charlier & Fils
Special Club 2006

ProducentCharlier & FilsRegion/byMontigny-Sous-Châtillon, Vallée de la MarneDruvblandning15% Pinot Noir 15% Pinot Meuner 70% ChardonnayVolym750 mlDosage6,5 g/lPris546 krArt nr77538Lanserad2020-04-08
Smakprofil

Det unika för huset är just jäsningen och lagringen, här finns bara ekfat och inga ståltankar som annars är det vanligaste. Ekfaten, eller, Foudre som de heter varierar i storlek, från små barriquer till enorma fat som rymmer tusentals liter. Vissa är många hundra år gamla och det största som är från 1700-talet används inte i produktionen men rymmer plats för en lounge med upp till sex personer som vill dricka ett gott glas. Champagnerna präglas av ekfaten och får en mogen och fyllig stil. 

Charlier & Fils Special Club 2006 är stor och komplex, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, skånskt rågbröd, hasselnötter, apelsin, mogna krusbär, mineral och nougat.

Finns att beställa här!

Tillbaka
Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!