Charlier & Fils

Charlier & Fils
Special Club 2006

ProducentCharlier & FilsRegion/byMontigny-Sous-Châtillon, Vallée de la MarneDruvblandning15% Pinot Noir 15% Pinot Meuner 70% ChardonnayVolym750 mlDosage6,5 g/lPris546 krArt nr-Tillgänglighet*Slutsåld*

Smakprofil

Det unika för huset är just jäsningen och lagringen, här finns bara ekfat och inga ståltankar som annars är det vanligaste. Ekfaten, eller, Foudre som de heter varierar i storlek, från små barriquer till enorma fat som rymmer tusentals liter. Vissa är många hundra år gamla och det största som är från 1700-talet används inte i produktionen men rymmer plats för en lounge med upp till sex personer som vill dricka ett gott glas. Champagnerna präglas av ekfaten och får en mogen och fyllig stil. 

Charlier & Fils Special Club 2006 är stor och komplex, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, skånskt rågbröd, hasselnötter, apelsin, mogna krusbär, mineral och nougat.

Finns att beställa här!

Om Charlier & Fils

Huset grundades år 1892 och drivs idag av femte och sjätte generationen i familjen. De gör ett riktigt hantverk enligt gamla traditioner, t.ex. använder de fortfarande nästan bara pupitre till sin remuage - när man snurrar flaskan för hand då jästen ska ner i halsen innan degorgering. Champagne Charlier är en unik producent med mycket karaktär, något som återspeglas väl i slutprodukten.

Charlier & Fils är en mycket spännande odlare som gör delikat champagne – alltid jäst och lagrad på stora ekfat. Byn heter Montigny-Sous-Châtillon och ligger i Vallé de la Marne, Marne-flodens dalgång. Här dominerar Pinot Meunier som majoriteten av Charliers ägor tillsammans med Pinot Noir och Chardonnay. Totalt har de 15 hektar fördelade i området och producerar 120 000 flaskor per år.

Tillbaka