Roland Champion

Roland Champion
Blanc de Blancs 2012

ProducentRoland ChampionRegion/byGrand Cru ChoillyDruvblandningChardonnayVolym750Dosage4 g / LPrisBeställningssortiment 449 krArt nr7328001TillgänglighetBeställningssortiment / Restaurangsortiment

Smakprofil

100% Chardonnay från familjen Champions vingårdar i Chouilly

Härligt brödig doft med inslag av fräscha, röda höstäpplen. Ung och pigg syra med ett torrt, mineraligt och läskande avslut. 

Servera kall, runt 8-10°C som aperitif, och 10° och 12°C vid måltid.


Om Roland Champion

Endast en kort biltur från Epernay längs Avenue de Champagne kommer man till Chouilly, denna Grand Cru klassificerade by som utgör starten i ett pärlband av byar där Chardonnay dominerar, i Côte de Blancs. Här huserar Roland Champion med sina underbara champagner.

Från början var familjen Champion odlare och sålde sina druvor vidare, det var år 1929 som André Champion började producera egen champagne. Hastigt dog tyvärr André och sonen Roland tog över, endast 16 år gammal. Roland utökade arealerna och fick igång produktionen på riktigt. Idag är det Rolands barnbarn, den fjärde generationen i familjen, som styr. De har all expertis i huset och gör allt själva. Ett besök hos Champagne Roland Champion är underbart, här sitter du i en soffa framför öppen spis i farmors hem mitt i byn. Kontoret är uppdukat på matsalsbordet och i rummet intill etiketteras och packas flaskor för fullt.

Chouilly som by är högt rankad i Côte de Blancs. Här produceras mycket god champagne framförallt på Chardonnay, hela 98,7% av arealen i byn är planterad med just den druvan. Roland Champion har mest ägor i Chouilly och lite i Verneuil - 70% är Chardonnay, resterande Pinot Meunier och Pinot Noir. Totalt äger de 18 ha och producerar 85 000 flaskor per år. 

 

Tillbaka