Remy Massin & Fils

Remy Massin & Fils
Brut Millésime 2012

ProducentRemy Massin & FilsRegion/byCôte des Bar, Ville-sur-ArceDruvblandning60% Chardonnay 40% Pinot NoirVolym750 mlDosage3 g/lPrisBeställningssortiment 429 krArt nr7333901TillgänglighetBeställningssortiment / Restaurangsortiment

Smakprofil

Remy Massin är en medelstor kvalitetsodlare i Ville-sur-Arce i Côte des Bar med 20 ha odlingar. Här dominerar Pinot Noir odlingarna och ger ofta en lite varmare Pinot-ton med mer frukt och balanserad syra.

Millésime 2012 består av 60 % chardonnay och 40 % pinot noir från Ville-sur-Arce i Côtes des Bar. Champagnen är jäst på tank med malolaktisk jäsning, sedan lagrad på flaska med jästfällningen i fem år innan degorgering med en dosage på 3 g/l.

Fortfarande ung och koncentrerad med toner av rött äpple, citrus, hasselnötter och mineral. En slående balans av frukt, fyllighet och syra.

Remy Massin & Fils

Rémy Massin & Fils drivs idag av femte generationen, Sylvère och Florence, barn till Rémy och hans barnbarn Cédric och Marion samt Sylvère´s fru Carole. Vinrankornas genomsnittliga ålder är 30 år och växer på de soliga sluttningarna i Ville-sur-Arce i hjärtat av Côte des Bar, som även är den sydligaste delen av Champagne. Jordmånen består främst av kalksten och kalkrik lera, även kallat kimmeridge. 

Familjen jobbar ständigt för ett hållbart jordbruk för att låta odlingarna växa i en balanserad och naturlig miljö. År 2015 tilldelades familjen HVE status, High Environmental Value.


Tillbaka