Remy Massin

Remy Massin
Special Club Pinot Noir 2015

ProducentRemy MassinRegion/byCôte des Bar, Ville-sur-ArceDruvblandning100% Pinot NoirVolym750 mlDosage5 g/lPris-Art nr95790Tillgänglighet*Slutsåld*

Smakprofil

För den ena av sina två Special Club 2015 har de valt 100% pinot noir.

I Kimmeridgejorden ger denna druva en mycket elegant karaktär åt vinet, men då klimatet är varmare än i norra Champagne, har vinerna också en betydande kraft.

Familjen Massin skördar naturligtvis för hand och jäser sedan vinet i temperaturkontrollerade ståltankar men malolaktisk jäsning. Efter 5 år på jästen i flaska degorgeras vinet med en dosage på 5 g/l.

Ljus guldfärg med pigg, gräddig mousse. Stor doft med röda bär, äpple, gul frukt och citrustoner. Fyllig, aning utvecklad smak med intensiv frukt, röda vinbär/hallon, ananas och lång mineralisk eftersmak.


Beskrivning:

Ljus guldfärg med pigg, gräddig mousse.

Stor doft med röda bär, äpple, gul frukt och citrustoner.

Fyllig, aning utvecklad smak med intensiv frukt, röda vinbär/hallon, ananas och lång mineralisk eftersmak.

Attraktiv ung smak med stor potential att bli ännu bättre efter några år.

 Drick till gratinerad fisk med vitvinssås eller gratinerade skaldjur.


Finns att köpa här!

Remy Massin Special Club Pinot Noir 2015

Côte des Bar är den södra delen av Champagne som gränsar till Chablis. För drygt 100 år sedan försökte man utesluta denna del från klassifikationen Champagne, vilket slutade i våldsamma upplopp och protester. Efter första världskriget bestämde man dock att denna del av Champagne skall få ingå i klassifikationen av Champagne. Anseendet var dock lite dåligt under många år, även om de stora champagnehusen gärna köpte druvor från detta område. De senaste 15 åren har områdets anseende förbättrats kraftigt, då många upptäckt att det finns en mängd små odlare som gör utsökt champagne från detta ”nya” område i Champagne.

Familjens histioria började med Louis-Aristide Massin 1865.  Han var druvodlare som upplevde Phylloxerakatastrofen som i denna del av Champagne slog till 1893. Efter att ha ympat sina stockar på amerikanska rötter kunde han fortsätta familjens vinodlande tillsammans med sonen Marius, som senare bestämde sig för att sluta att bara sälja druvor, utan att göra sin egna champagne.

Champagne Rémy Massin bildades därför 1974 av hans son Rémy. Under åren har man anskaffat fler vingårdar, och när nu generation 4 och 5 tagit över så förfogar man över 20 ha.

Rémys barn Sylvère och Florence har drivit egendomen i många år och håller nu på att lämna över till sina barn Cédric och Marion, som båda är utbildade önologer och har erfarenhet av vinarbete i Kalifornien respektive Nya Zeeland.

Man odlar tre druvsorter – 75% pinot Noir, 20% chardonnay och 5% pinot blanc.

Jordmånen i familjens odlingar är den kalkrika Kimmeridgeleran, samma jordmån som i Chablis, vilken ger en elegant pinot noir, en balanserad chardonnay och en elegant pinot blanc



Tillbaka