Sanchez-Le Guédard

Sanchez-Le Guédard
Special Club 2014

ProducentSanchez-Le GuédardRegion/byVallée de la Marne, CumièresDruvblandning100% Pinot NoirVolym750 mlDosage5 g/lPrisSystembolaget: 598Art nr91273TillgänglighetLanseras i tillfälliga sortimentet 2 februari

Smakprofil

I Cumières, strax väster om Epernay mognar ofta druvorna tidigast i Marnedalen och här finner vi en av medlemmarna i Club Trésor de Champagne. Unge Sebastian Sanchez arbetar intensivt för att göra moderna champagner med hög klass. 

Sanchez-Le Guédard Special Club 2014 Premier Cru är gjord på 100% Pinot Noir från Le Clos ST Hélène i Cumières. Champagnen degogerades för hand med en dosage på 5 g/l för att sedan lagras i källare minst 5 år.

Stor, blommig doft av fläder, svarta vinbär och viol som följs av sekundära aromer av brioche, grillad ananas och aprikos. Mjuka, fina bubblor med ett långt, sofistikerat avslut med kryddor, honung och mineral.

Om Special Club

År 1971 slog sig ett antal små odlare samman i en förening för att kunna utmana de större husen genom att visa upp de små odlarnas individualitet. Ribban sattes högt; bara de bästa årgångarna, årgångsbetecknade, bara innehålla druvor från de egna odlingarna och utgöra det bästa som varje odlare kunde prestera. Vinet bedöms av en jury av oenologer vid flera tillfällen och bara de cuvéer som godkänns i båda testerna får lov att säljas med namnet Special Club! Idag finns 27 medlemmar representerade och alla gör, enligt mig, fantastiska och unika hantverkschampaner.

Tillbaka