Sanchez-Le Guédard

Sanchez-Le Guédard
Special Club 2013 Premier Cru

ProducentSanchez-Le GuédardRegion/byVallée de la Marne, CumièresDruvblandning100% Pinot NoirVolym750 mlDosage3 g/lPrisRestaurang: 469 krTillgänglighet*Slutsåld*

Smakprofil

I Cumières, strax väster om Epernay mognar ofta druvorna tidigast i Marnedalen, och här finner vi en av de nyare medlemmarna i Club Trésor de Champagne. Unge Sebastian Sanchez arbetar intensivt för att göra moderna champagner med hör klass. Detta är friskt fräsch kreation med en viss krämig textur samt en bra balanserad syra. Helt baserad på den blåa druvan Pinot Noir återfinns en koncentrerad fruktighet med en bakomliggande blommig underton som tar de flesta maträtter till en ny upplevelsenivå.

Om Special Club

År 1971 slog sig ett antal små odlare samman i en förening för att kunna utmana de större husen genom att visa upp de små odlarnas individualitet. Ribban sattes högt; bara de bästa årgångarna, årgångsbetecknade, bara innehålla druvor från de egna odlingarna och utgöra det bästa som varje odlare kunde prestera. Vinet bedöms av en jury av oenologer vid flera tillfällen och bara de cuvéer som godkänns i båda testerna får lov att säljas med namnet Special Club! Idag finns 27 medlemmar representerade och alla gör, enligt mig, fantastiska och unika hantverkschampaner.

Tillbaka