Smakprofil
Här får vi en fantastisk, både komplex och balanserad Blanc de Blancs, med stor mineralisk fräschör. En nyanserad, utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, honung, rostat bröd, mineral, vit choklad, nötter och grillad citron.
En riktig favoritchampagne från en av de mest dynamiska odlarna i Cotes de Blanc. Lanseras i systembolagets tillfälliga sortiment 5 december, om 1440 flaskor.
Med utgångspunkt i Cuis och alla sina marker i Côte de Blancs är familjen Gimonnet kungen av Chardonnay. Med hela 28 ha odlingar i Grand cru klassificerade Cramant, Chouilly och Oger samt Premier cru byarna Cuis och Vertus odlar sönerna Didier och Olivier med perfektion och skapar fantastiska champagner.
Familjen har odlat druvor sedan 1750 och levererade länge sina skördar till de stora champagnehusen. Men under åren mellan världskrigen började de skapa sina egna viner och har sedan dess förfinat ett familjeföretag präglat av hantverksskicklighet och passionerat detaljfokus på vingårdslägen och unika blandningar. För det är just tack vare deras stora odlingarna och möjligheten att pressa många olika vingårdslägen separat som Gimonnet kan åstadkomma en sådan rikedom i sina champagner. Målet är att blanda ett basvin så resultatet blir komplext och komplett. Därför kan vissa champagner innehålla upp till 100 olika viner för att få den perfekta balansen mellan elegans, fräschör och mognad.
Champagnerna är eleganta och friska med djupa toner. Sockertillsatsen, dosagen, är aldrig mer än nödvändig, de säger ”just dosage” och ligger aldrig över 6g/l.
Pierre Gimonnet är medlemmar i Club Trésors de Champagne och de bästa åren gör de även champagner under varumärket Special Club.