Pierre Gimonnet & Fils

Pierre Gimonnet & Fils
Fleuron Brut Premier Cru 2017

ProducentPierre GimonnetRegion/byCôte des Blanc, CuisDruvblandning100% ChardonnayVolym750PrisRestaurang: 399 krTillgänglighet*Slutsåld*

Smakprofil

Pierre Gimonnet grundar sin filosofi på “The art of blending” och som stolta bärare av den urgamla traditionen att blanda basvin med ett antal cuvéer gör idag bröderna Didier och Olivier Gimonnet komplexa och kompletta champagner som kan innehålla upp till 100 olika viner.

Fleuron 2017 är en 100% Chardonnay som är resultatet av ett fantastiskt arbete med en komplex och exakt blandning av 73 % Grand Cru och 27 % 1er Cru, vilket är viktigt för att ge fräschör och överlägsen åldrandepotential. 2017 års blandning är 43,6 % Chouilly Grand Cru, 23,8 % Cramant Grand Cru, 4,8 % Oger Grand Cru, 21,4 % Cuis 1er cru, 6,2 % Vertus 1er cru. 

Efter en lagring på mer än 4 år på jästfällning och en dos på 5g/l är denna en fantastisk Blanc de Blancs, både komplex och balanserad, med en stor mineralisk fräschör och mycket elegant.

Ljus, ljus gul ton. Varm balanserad och mogen doft. Bra mousse och balanserad lång smak. En riktig favoritchampagne av en av de mest dynamiska odlarna i Cotes de Blanc.

Pierre Gimonnet

Pierre Gimonnet grundar sin filosofi på “The art of blending” och som stolta bärare av den urgamla traditionen att blanda basvin med ett antal cuvéer gör idag bröderna Didier och Olivier Gimonnet komplexa och kompletta champagner, som kan innehålla upp till 100 olika viner. Så är inte fallet med denna årgångschampagne från det förnämliga året 2014. Här har bröderna  Gimonnet begränsat sig till att använda chardonnay från tre olika byar och åtta olika vingårdslägen. 

Familjen Gimonnet har odlat druvor i Côte des Blancs sedan 1750 och äger i dag hela 28 hektar i Cramant, Chouilly, Oger, Cuis och Vertus. Det är bakgrunden till epitetet “kungen av Chardonnay” och det är tack vare de stora odlingarna och möjligheten att pressa många olika  vingårdslägen separat som Gimonnet kan åstadkomma en sådan rikedom i sina champagner.

Tillbaka