Pierre Gimonnet & Fils

Pierre Gimonnet & Fils
Fleuron Brut Premier Cru 2014

ProducentPierre GimonnetRegion/byCôte des Blanc, CuisDruvblandning100% ChardonnayVolym750PrisRestaurang: 399 krTillgänglighetRestaurangsortiment / Privatimport

Smakprofil

Pierre Gimonnet grundar sin filosofi på “The art of blending” och som stolta bärare av den urgamla traditionen att blanda basvin med ett antal cuvéer gör idag bröderna Didier och Olivier Gimonnet komplexa och kompletta champagner som kan innehålla upp till 100 olika viner.

Pierre Gimonnet

Pierre Gimonnet grundar sin filosofi på “The art of blending” och som stolta bärare av den urgamla traditionen att blanda basvin med ett antal cuvéer gör idag bröderna Didier och Olivier Gimonnet komplexa och kompletta champagner, som kan innehålla upp till 100 olika viner. Så är inte fallet med denna årgångschampagne från det förnämliga året 2014. Här har bröderna  Gimonnet begränsat sig till att använda chardonnay från tre olika byar och åtta olika vingårdslägen. 

Familjen Gimonnet har odlat druvor i Côte des Blancs sedan 1750 och äger i dag hela 28 hektar i Cramant, Chouilly, Oger, Cuis och Vertus. Det är bakgrunden till epitetet “kungen av Chardonnay” och det är tack vare de stora odlingarna och möjligheten att pressa många olika  vingårdslägen separat som Gimonnet kan åstadkomma en sådan rikedom i sina champagner.

Tillbaka