José Michel & Fils

José Michel & Fils
Cuvée Hommage Multi Vintage

ProducentJosé Michel & FilsVolym750PrisRestaurang: 599 krTillgänglighetRestaurangsortiment / Privatimport

Smakprofil

Champagne José Michel som startades år 1847 och är ett av de äldsta champagnehusen i byn Moussy som ligger alldeles utanför Epernay i Côte Sud d’Epernay som hör till Vallée de la Marne. Här dominerar Pinot Meunier som man hanterar och representerar på bästa sätt. De producerar 90 000 fl/år från sina 10 ha i Moussy och några grannbyar.

José Michel & Fils Cuvée Hommage Multi Vintage är ett väldigt intressant vin från denna Meunier expert. Vinet består av en blandning av Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier från årgångarna 1971, 1975, 1976, 1982, 1984, 1995, 2005, 2010 och 2019. 

Väldigt varm och balanserad doft med drag av gröna päron. Kraftfull mousse och även här så slår PM karaktären igenom. Roligt och experimentellt vin.  


José Michel & Fils

Champagne José Michel som startades år 1847 och är ett av de äldsta champagnehusen i byn Moussy som ligger alldeles utanför Epernay i Côte Sud d’Epernay som hör till Vallée de la Marne. Här dominerar Pinot Meunier som man hanterar och representerar på bästa sätt.

De producerar 90 000 fl/år från sina 10 ha i Moussy och några grannbyar med lika delar Pinot Meunier och Chardonnay med en mindre mängd Pinot Noir som endast används i produktionen av roséchampagne. Det finns en felaktig bild att Pinot Meunier endast används i standardchampagne men det motbevisar José Michel kraftigt. Deras högsta kvalitéer innehåller stora delar av druvan och resultatet är fantastiskt. Långlivade champagner av hög kvalité i en generös stil. 

AntoninMichel-40
AntoninMichel-21
Tillbaka