José Michel & Fils

José Michel & Fils
Brut Meunier

ProducentJosé Michel & FilsRegion/byMoussy, Vallée de la MarneDruvblandning100% MeunierVolym750 mlDosage8 g/lPrisRestaurang: 309 kr Systembolaget: 389 krArt nr79113TillgänglighetRestaurang / Systembolagets beställningssortiment

Smakprofil

100% Meunier! Generösa och komplexa toner av mogen citrus och höstäpplen. Frisk och uppiggande syra med snygg mineralitet. En ren hyllning till Pinot Meunier. 

Finns att beställa här!

José Michel Brut Meunier skapad av barnbarnet Antonin Michel

Meunier-gurun José Michel gick tyvärr bort för ett drygt år sedan. Hans barnbarn Antonin sköter nu verksamheten vidare i Josés anda. Potentialen i den ifrågasatta druvan Meunier har under många år bevisats av José. Hans rena Pinot Meunier är ett gott exempel på detta.  Massor av Meunierfrukt men kompletterad med frisk syra och mineralitet gör detta till ett läckert vin som är lätt att tycka om till de flesta maträtter eller för sig själv. En ceviche med räkor, mango, chili och lime blir perfekt med denna champagne.

Champagne José Michel som startades år 1847 och är ett av de äldsta champagnehusen i byn Moussy som ligger alldeles utanför Epernay i Côte Sud d’Epernay som hör till Vallée de la Marne. Här dominerar Pinot Meunier som man hanterar och representerar på bästa sätt.

De producerar 90 000 fl/år från sina 10 ha i Moussy och några grannbyar med lika delar Pinot Meunier och Chardonnay med en mindre mängd Pinot Noir som endast används i produktionen av roséchampagne. Det finns en felaktig bild att Pinot Meunier endast används i standardchampagne men det motbevisar José Michel kraftigt. Deras högsta kvalitéer innehåller stora delar av druvan och resultatet är fantastiskt. Långlivade champagner av hög kvalité i en generös stil.


Firman innehar högsta HVE-certifiering som innebär strikta riktlinjer från franska jordbruksverket för ett hållbart jordbruk. José Michel gick bort hösten 2019, 90 år gammal. Han har lyft champagnehuset till höga höjder och det finns inte en årgång som han inte mindes med exakt väder och druvblandning. Josés första årgång var 1955 och hans sista blev 2019, 64 årgångar har han alltså fått se sina odlingar växa. ! Idag drivs odlingarna och produktionen av Josés barnbarn Antonin Michel som blivit väl omhändertagen och upplärd av José om såväl kvalitet och vikten av tradition.  

Firman innehar högsta HVE-certifiering

Det innebär strikta riktlinjer från franska jordbruksverket för ett hållbart jordbruk. José Michel gick bort hösten 2019, 90 år gammal. Han har lyft champagnehuset till höga höjder och det finns inte en årgång som han inte mindes med exakt väder och druvblandning. Josés första årgång var 1955 och hans sista blev 2019, 64 årgångar har han alltså fått se sina odlingar växa. ! Idag drivs odlingarna och produktionen av Josés barnbarn Antonin Michel som blivit väl omhändertagen och upplärd av José om såväl kvalitet och vikten av tradition.  

Tillbaka