CL. de la Chapelle

CL. de la Chapelle
Nuance Brut Rosé

ProducentCL. de la ChapelleRegion/byVilledommangeDruvblandning55% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir, 15% ChardonnayVolym750 mlDosage11 g/lPrisRestaurang: 299 krArt nr257002501TillgänglighetRestaurangsortiment

Smakprofil

Producenten 

År 1948 gick ett par odlare i Villedommange ihop och skapade Cl. de la Chapelle. Kooperativet består idag av 23 odlare. Odlarna har stort engagemang i produktionen där de jobbar parallellt mellan tradition och modern utvecklig, allt för att säkra kvalité och bästa resultat.

Vin jäses och genomgår full malolaktisk jäsning i tempererade rostfria ståltankar. 22% av vinet kommer från reserv.

Ljusrosa färg med bärnstensfärgade reflektioner. Dofter av små röda frukter, jordgubbar och hallon, förstärkt av dofter av svarta vinbär. Krispig och generös styrka balanserad med lagom syra. Passar väl som apertif eller till dessert med röda frukter och bär. 

CL. de la Chapelle

Den vackra lilla byn Villedommange som har anor från medeltiden ligger alldeles i utkanten av Champagnes huvudstad Reims. Det är en Premier Cru-klassificerad by i nordvästra Montagne de Reims och här dominerar de blå druvorna Pinot Meunier & Pinot Noir.

Det var år 1948 som ett antal odlare i byn gick ihop för att tillsammans göra sin bästa champagne, detta blev starten på CL. de La Chapelle. Idag består kooperativet av 23 oberoende odlare, arvtagarna till de ursprungliga grundarna, med totalt 25 hektar där den årliga produktionen uppgår till 250 000 flaskor. Odlarna har ett stort engagemang i produktionen där de jobbar parallellt mellan tradition och modern utveckling, allt för bästa
kvalitet och resultat.

Vinhuset är perfekt att besöka i närheten av Reims med ett välordnat provningsrum alldeles intill produktionen. Här sitter du bekvämt och kan njuta av bubblorna samtidigt som man kikar ut på vinmakningen. Champagne från La Chapelle består oftast av en stor andel Pinot Meunier och Pinot Noir vilket ger härligt generösa cuvéer som passar både till mingel och mat.

Tillbaka