ChampagneHuset

ChampagneHuset
Collection MdsM

ProducentChampagneHusetVolym4500 mlPris2976 krArt nr73506Tillgänglighet2023-11-29

Om

Årets jul och nyårslåda från ChampagneHuset är här och bjuder på en samling utvalda odlarchampagner från några av de främsta kvalitetsodlarna i champagne.


ChampagneHuset Collection MdsM innehåller

1* Champagne Pierre Gimonnet & Fils Fleuron Brut Premier Cru 2017 

1* Champagne Roland Champion Grand Eclat Millésime Grand Cru 2015 

1* Champagne Robert Barbichon Réserve 4 Cépage Brut Bio Demeter 

1* Champagne Marc Hebrart Blanc de Blancs Premier Cru 

1* Champagne Vincent Joudart Special Club 2018 

1* Champagne José Michel & Fils Cuvée Hommage Multi Vintage 


Beställ genom att klicka här 


Ladda ner produktblad här


ChampagneHuset hyllar sitt stolta motto:
Små Odlare – Stora champagner!

ChampagneHuset Collection MdsM

Champagne Pierre Gimonnet & Fils Fleuron Brut Premier Cru 2017

Pierre Gimonnet grundar sin filosofi på “The art of blending” och som stolta bärare av den urgamla traditionen att blanda basvin med ett antal cuvéer gör idag bröderna Didier och Olivier Gimonnet komplexa och kompletta champagner som kan innehålla upp till 100 olika viner.

Fleuron 2017 är en 100% Chardonnay som är resultatet av ett fantastiskt arbete med en komplex och exakt blandning av 73 % Grand Cru och 27 % 1er Cru, vilket är viktigt för att ge fräschör och överlägsen åldrandepotential. 2017 års blandning är 43,6 % Chouilly Grand Cru, 23,8 % Cramant Grand Cru, 4,8 % Oger Grand Cru, 21,4 % Cuis 1er cru, 6,2 % Vertus 1er cru. Efter en lagring på mer än 4 år på jästfällning och en dos på 5g/l är denna en fantastisk Blanc de Blancs, både komplex och balanserad, med en stor mineralisk fräschör och mycket elegant.Ljus, ljus gul ton. Varm balanserad och mogen doft. Bra mousse och balanserad lång smak. En riktig favoritchampagne av en av de mest dynamiska odlarna i Cotes de Blanc.

Champagne Roland Champion Grand Eclat Millésime Grand Cru 2015

Familjen Champion har odlat druvor sedan 1700-talet. Från början såldes skörden till uppköpare men sedan fyra generationer tillbaka gör familjen egen kvalitetschampagne. 1929 började André Champion att tillverka champagne. Han utökade också odlingsarealen till de 18 hektar som familjen har än idag i byarna Chouilly och Verneuil. När André dog hastigt, tog hans son Roland över endast 16 år gammal och 1951 fick företaget namnet “Champagne Roland Champion”.  Idag är det Rolands son Francois som tillsammans med hustrun Ginette och döttrarna Carole och Clémence driver företaget. Familjens champagne är eftertraktat i Frankrike och endast mindre allokeringar når Sverige. Att de trots allt gör det är tack vare ChampagneHuset som sedan många år arbetar med att knyta till sig mindre producenter av kvalitetschampagne.

Roland Champion Grand Eclat är 100 % Grand Cru Chardonnay från Chouillys kritiga jordar.  En riktigt bra matchampagne från den genom åren mest populära odlaren. Lätt och mycket balanserad doft. Riktigt bra mousse och väldigt smakrik med toner av persika, päron och rostat bröd. Lång eftersmak.

Champagne Robert Barbichon Réserve 4 Cépage Brut Bio Demeter

Champagne Barbichon är en liten odlare att hålla ögonen på. Stationerad i de södra delarna av Champagne, närmare bestämt Gye-sur-Seine i Côte des Bar. Här och i Courteron samt Celles-sur-Ource odlar Thomas Barbichon 9 ha helt efter biodynamiska principer. Naturen är en del i produktionen och ska tas som hand på bästa sätt. Det är just Thomas syn på naturen som driver Champagne Barbichon framåt. Låg dosage och ytterst liten mänsklig påverkan i vingårdarna lägger grunden för spännande champagner i kraftig och intensiv stil.

Barbichon Réserve 4 Cépage har en särskild stil med en angenäm doft av äpplemust/gröna äpplen vilket även slår igenom smaken som nästan har en äppelciderkaraktär. 75% Pinot Noir 8% Pinot Meunier 10% Chardonnay 7% Pinot Blanc. 99% av vinet jäses och lagras på ståltank, 1% fat. Genomgår full malolaktisk jäsning i temperaturkontrollerade tankar. En spännande nykomling för året som sticker ut på ett positivt sätt.

Champagne Marc Hebrart Blanc de Blancs Premier Cru 

Jean-Paul Hebrart driver egendomen som fadern Marc startade 1964 med 16,5 ha fördelade på 85 vingårdslägen, huvuddelen i Mareuil, men även i Montagne de Reims och Côte de Blancs. Blancs de Blancs Premier Cru består av 100% Chardonnay och är gjord av 10% druvor från Oiry och Choully (Grand Cru), och 90% från Mareuil-sur-Aÿ (Premier Cru). 60% kommer från skörden 2020, 10% från skörden 2019 och 30% från skörden 2018.

När druvorna pressas använder man bara ”Cuvée” dvs den första och bästa delen av musten. Jäsning sker i rostfria ståltankar vid 16,5 grader men genomförd malolaktisk jäsning. Flaskorna lagras sedan i 30 månader med jästfällningen och får en dosage på 6 g/l. Vinet har en ljus gul färg, kraftfull doft med toner av rostat bröd/brioche, citron och päron. Bra mousse med varm behaglig, kraftig och balanserad smak. En riktigt bra matchampagne.

Champagne Vincent Joudart Special Club 2018 

Vincent Joudart Special Club 2018 är en härlig hantverkschampagne från en kvalitetsodlare i en liten undangömd by i Côte de Blancs. Byn Fèrebrianges är belägen på en liten kulle där den krithaltiga jorden ger komplexa, runda och friska champagner. Special Club står för lyxcuvéer från små odlare i Champagne i en sammanslutning som som utmanat de stora husen sedan tidigt 70-tal. Richard Juhlin är en av kännarna som på senare tid hyllat de mindre, relativt okända byarna i södra Côte de Blancs och anser att här görs champagne av mycket hög klass.

Som den extrema perfektionist Joudart är känd som, föredrar han total kontroll över allt som sker i såväl odlingarna som i champagneframställningen. På sina dryga åtta hektar odlar han Chardonnay, Pinot Meunier och Pinot Noir. Druvor som genom Joudarts hantverk, och omvittnade noggrannhet, blir extremt snygga, rena och eleganta champagner med trevlig balans.  

I denna Special Club bjuds vi på en fin gul lite jäktig doft med toner av brioche och drag åt honung. Välbalanserad Pinot Meunier karaktär med sin karaktäristiska lätta bitterhet och en charmig ungdomlig syrlighet i avslutet. 

Champagne José Michel & Fils Cuvée Hommage Multi Vintage

Champagne José Michel som startades år 1847 och är ett av de äldsta champagnehusen i byn Moussy som ligger alldeles utanför Epernay i Côte Sud d’Epernay som hör till Vallée de la Marne. Här dominerar Pinot Meunier som man hanterar och representerar på bästa sätt. De producerar 90 000 fl/år från sina 10 ha i Moussy och några grannbyar med lika delar Pinot Meunier och Chardonnay med en mindre mängd Pinot Noir. Det finns en felaktig bild att Pinot Meunier endast används i standardchampagne men det motbevisar José Michel kraftigt. Deras högsta kvalitéer innehåller stora delar av druvan och resultatet är fantastiskt. Långlivade champagner av hög kvalité i en generös stil.

José Michel & Fils Cuvée Hommage Multi Vintage är ett väldigt intressant vin från denna Meunier expert. Vinet består av en blandning av Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier från årgångarna 1971, 1975, 1976, 1982, 1984, 1995, 2005, 2010 och 2019. Väldigt varm och balanserad doft med drag av gröna päron. Kraftfull mousse och även här så slår PM karaktären igenom. Roligt och experimentellt vin.  


Tillbaka