Pertois-Moriset

Pertois-Moriset
Special Club 2014 Grand Cru

ProducentPertois-MorisetRegion/byLe Mesnil-Sur-OgerDruvblandning100% ChardonnayVolym750 mlDosage3 g/lPrisRestaurang: 549 kr Systembolaget: 796 krArt nr7305301TillgänglighetRestaurangsortiment / Systembolagets beställningssortiment

Smakprofil

Druvorna som använts till Pertois-Moriset Special Club 2014 kommer uteslutande från Grand Cru-byn Mesnil-sur-Oger och mer specifikt från exceptionella lieux-dits som Les Jutées, Les Jeamprins, Les Hauts d’Aillerands och Les Hautes Mottes. Ingen malolaktisk jäsning har ägt rum och dosagen är 3 gram/liter.

Pertois-Moriset Special Club 2014 bjuder på en balanserad, ren och fräsch, komplexa toner av gröna äpplen, vit stenfrukt, mogen lime snygg mineralitet och stor lång eftersmak

Finns att köpa här

Stilren odlarchampagne med grönt hjärta

Lagom till Alla hjärtans dag lanseras en elegant Blanc de Blancs från Mesnil-sur-Oger. Här på utmärkta lägen i hjärtat av Côte de Blancs, odlar Pertois-Moriset chardonnaydruvor som kärleksfullt och med stor respekt för såväl ekologi som hantverk förädlas till champagne. Idag är det Cécile och Vincent Bauchet som driver Pertois-Moriset. Med generationer av vinmakare bakom sig har de moderniserat verksamheten och gör ultrarena champagner med mycket låg dosage.

2014 räknar Cécile och Vincent som en av sina tre bästa årgångar så här långt. Således är det ingen slump att en del av skörden från just det året blivit till ett Special Club-vin genom odlarnätverket Club Trésors de Champagne. Nätverket, som består av mindre champagneproducerande odlare, för ut medlemmarnas bästa viner under etiketten “Special Club”. På så sätt har odlarna större chans att hävda sig på marknaden gentemot de stora champagnehusen.

Som vinbönder som gör champagne av sina egna druvor, ser de till att arbeta ekologiskt i så stor omfattning som möjligt i sina vinmarker. Till exempel bekämpas den fruktade vinskottsmalen med biologiska feromonfällor och gräs tillåts breda ut sig för att binda såväl näringsämnen som fukt i markerna.

Pertois-Morisets vingårdar i Côte de Blancs breder ut sig över 13,4 hektar planterade med Chardonnay. I Côte de Sezanne uppgår ägorna till 7,3 hektar och där växer 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay.

Tillbaka