José Michel & Fils

José Michel & Fils
Brut Tradition

ProducentJosé Michel & FilsRegion/byRégion d'EpernayDruvblandning60% Pinot Meunier 40% ChardonnayVolym750 & 1500 mlDosage9 g/lPrisRestaurang: 279 kr Systembolaget: 369 krArt nr79109TillgänglighetRestaurangsortiment / Systembolagets beställningssortiment

Smakprofil

Champagne José Michel som startades år 1847 och är ett av de äldsta champagnehusen i byn Moussy som ligger alldeles utanför Epernay i Côte Sud d’Epernay som hör till Vallée de la Marne. Här dominerar Pinot Meunier som man hanterar och representerar på bästa sätt. De producerar 90 000 fl/år från sina 10 ha i Moussy och några grannbyar med lika delar Pinot Meunier och Chardonnay med en mindre mängd Pinot Noir som endast används i produktionen av roséchampagne. Det finns en felaktig bild att Pinot Meunier endast används i standardchampagne men det motbevisar José Michel kraftigt. Deras högsta kvalitéer innehåller stora delar av druvan och resultatet är fantastiskt. Långlivade champagner av hög kvalité i en generös stil. 

José Michel & Fils Brut Tradition tycker vi är komplex, mycket frisk, något utvecklad smak med inslag av plommon, rostat bröd, röda äpplen, nougat, apelsin och mineral. 

Finns att beställa här!

Finns att beställa här Magnum Butelj!

Tillbaka