Juillet-Lallement

Juillet-Lallement
La Belle de Juillet Blanc de Noirs 2012 Grand Cru

ProducentJuillet-LallementRegion/byRégion de Verzenay, VerzyDruvblandning100% Pinot NoirVolym750 mlDosage4 g/lPrisRestaurang: 589 krTillgänglighetTillgänglig via privatimport

Smakprofil

Stor och komplex, solmogen och mineraldriven med färska exotiska frukter, klementin, vit persika med en mineralisk finish med subtila träslag


Om La Belle de Juillet Extra Brut 2012

Juillet-Lallement odlar sina druvor på 4,5 hektar fördelade över familjens vingårdar i Verzy och Sillery som båda är 100% Grand Cru-klassificerade byar. Här odlar Juillet-Lallement 45% Chardonnay, 50% Pinot Noir och 5% Pinot Meunier.

Till La Belle de Juillet Extra Brut Blanc de Noirs används 100% Pinot Noir från lägen i såväl Verzy som Sillery. Verzy ligger på nordsidan av Montagne de Reims sluttningar som är kända för att ge fin Pinot Noir. Områdets kalkiga och väldränerade jordar har skapats tack vare 70 miljoner år gamla avlagringar från alger och fossiler. 

La Belle de Juillet Extra Brut Blanc de Noirs har en dosage om 4 gram per liter. För att ge extra kraft åt de varligt pressade druvorna sker såväl alkoholjäsning som malolaktisk jäsning på ekfat. Vinet vilar sedan på sin jästfällning på ekfat under 6 månader. Efter andra jäsningen på flaska lagras vinet ytterligare fyra år. 

Resultatet är en generös och rik champagne. I den generösa doften finns mognadstoner och inslag av apelsin och persika. Med lite luft framkommer viol, integrerade fattoner och exotisk frukt. Smaken är rik och nyanserad och här hittar vi såväl konserverad frukt - clementin, vit persika och apelsin - och ett avslut med elegant syra och en tydlig mineralitet.

La Belle de Juillet Extra Brut Blanc de Noirs 2012 finner en perfekt matchning i lagrad comte´eller vit fisk med mycket smak, som gös med vitvinssås.

La Belle de Juillet XB BdN 2012 Grand Cru

Tillbaka