Juillet-Lallement

Juillet-Lallement
Special Club 2018

ProducentJuillet-LallementRegion/byVerzy, Région De VerzenayDruvblandning60% Pinot Noir, 40% ChardonnayVolym750Dosage5,5 g/lPris749Art nr9386801Tillgänglighet5 juli 2024

Smakprofil

Stor, komplex doft av mogna gula äpplen, gråpäron och nybakad brioche. Kraftfull och samtidigt mycket elegant, med inslag av grillad citron, kvitten och grapefrukt samt en liten touch av svarta vinbär och vanilj. 

Juillet-Lallement

Jean och Virginie Lallement fortsätter en familjetradition som spänner över tre generationer i Grand Cru-byn Verzy i hjärtat av La Montagne de Reims. Familjeföretaget Juillet-Lallement driver drygt 4 hektar, fördelat på två terroirer, Verzy och Sillery, båda klassade som 100 % Grand Cru. Medelåldern på deras tomter är 40 år, den äldsta tomten planterades 1949 av en av deras föregångare, Arthur Lallement. 

Idag odlar de 45% Chardonnay, 50% Pinot Noir och 5% Pinot Meunier på 9 tomter baserade på en kalkhaltig jord som tillåter den bästa utvecklingen av de tre druvsorterna Champagne. Deras filosofi strävar efter att respektera naturens kretslopp och de element som omger den genom en hållbar vinodling med respekt för miljön.

Juillet_Lallement
Tillbaka