Juillet-Lallement

Juillet-Lallement
Special Club 2015

ProducentJuillet-LallementRegion/byVerzy, Région De VerzenayDruvblandning60% Pinot Noir, 40% ChardonnayVolym750PrisRestaurang 569 krTillgänglighetRestaurangsortiment / privatimport

Smakprofil

Special Club 2015 från Juillet-Lallement är ett generöst och drivande vin. Här framträder det varma året 2015 tydligt i doften med en alkohol som känns på näsan. 

Vinet har en härlig balans med inslag av röda bär, solkyssta gröna äpplen, rosa grapefrukt, rostat bröd och mineraler.


Juillet-Lallement

Jean och Virginie Lallement fortsätter en familjetradition som spänner över tre generationer i Grand Cru-byn Verzy i hjärtat av La Montagne de Reims. Familjeföretaget Juillet-Lallement driver drygt 4 hektar, fördelat på två terroirer, Verzy och Sillery, båda klassade som 100 % Grand Cru. Medelåldern på deras tomter är 40 år, den äldsta tomten planterades 1949 av en av deras föregångare, Arthur Lallement. 

Idag odlar de 45% Chardonnay, 50% Pinot Noir och 5% Pinot Meunier på 9 tomter baserade på en kalkhaltig jord som tillåter den bästa utvecklingen av de tre druvsorterna Champagne. Deras filosofi strävar efter att respektera naturens kretslopp och de element som omger den genom en hållbar vinodling med respekt för miljön.

Juillet_Lallement
Tillbaka