Rémy Massin & fils

Rémy Massin & fils

remy3

Familjen jobbar ständigt för ett hållbart jordbruk (vitikultur) för att låta odlingarna växa i en balanserad och naturliga miljö. Herbicider har inte använts de senaste 12 åren samt har gräs planterats varannan rad för att bevara teorroiren. Genom att plöja förbättrar de även jordstrukturen vilket också främjar det mikrobiologiska livet och skapar en levande jord. Skördeuttaget begränsas även genom en ”coustom-made” beskärningsteknik för varje planta. Detta bevarar plantan men också optimerar aromerna och smakerna för varje druva.

År 2015 tilldelades även familjen HVE status (High Environmental Value).

Alla champagner lagras på sin fällning 3 till 10 år så att vinerna kan utveckla all sin aromatiska potential. Vinerna är generösa, delikata och komplexa med tydlig mineralitet.

champagne Remy massin_logo

Rémy Massin & Fils drivs idag av femte generationen, Sylvère och Florence, barn till Rémy och hans barnbarn Cédric och Marion samt Sylvère´s fru Carole. Familjen förfogar över ca 20 ha odlingar, 75 % Pinot Noir, 20 % Chardonnay samt 5 % Pinot Blanc. Vinrankornas genomsnittliga ålder är 30 år och växer på de soliga sluttningarna i Ville-sur-Arce i hjärtat av Côte des Bar, som även är den sydligaste delen av Champagne. Jordmånen består främst av kalksten och kalkrik lera, även kallat kimmeridge.

remy1remy2

Om Regionen

CHA_Karta_CoteDesBar

Rémy Massin & Fils drivs idag av femte generationen, Sylvère och Florence, barn till Rémy och hans barnbarn Cédric och Marion samt Sylvère´s fru Carole. Familjen förfogar över ca 20 ha odlingar, 75 % Pinot Noir, 20 % Chardonnay samt 5 % Pinot Blanc. Vinrankornas genomsnittliga ålder är 30 år och växer på de soliga sluttningarna i Ville-sur-Arce i hjärtat av Côte des Bar, som även är den sydligaste delen av Champagne. Jordmånen består främst av kalksten och kalkrik lera, även kallat kimmeridge.

Tillbaka
Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!