Charlier & Fils

Charlier & Fils

Charlier & Fils 6

Huset grundades år 1892 och drivs idag av femte och sjätte generationen i familjen. De gör ett riktigt hantverk enligt gamla traditioner, t.ex. använder de fortfarande nästan bara pupitre till sin remuage - när man snurrar flaskan för hand då jästen ska ner i halsen innan degorgering. Champagne Charlier är en unik producent med mycket karaktär, något som återspeglas väl i slutprodukten.

Det unika för huset är just jäsningen och lagringen, här finns bara ekfat och inga ståltankar som annars är det vanligaste. Ekfaten, eller, Foudre som de heter varierar i storlek, från små barriquer till enorma fat som rymmer tusentals liter. Vissa är många hundra år gamla och det största som är från 1700-talet används inte i produktionen men rymmer plats för en lounge med upp till sex personer som vill dricka ett gott glas. Champagnerna präglas av ekfaten och får en mogen och fyllig stil.

logo_champagne_charlier

Charlier & Fils är en mycket spännande odlare som gör delikat champagne – alltid jäst och lagrad på stora ekfat. Byn heter Montigny-Sous-Châtillon och ligger i Vallé de la Marne, Marne-flodens dalgång. Här dominerar Pinot Meunier som majoriteten av Charliers ägor tillsammans med Pinot Noir och Chardonnay. Totalt har de 15 hektar fördelade i området och producerar 120 000 flaskor per år.

Charlier & Fils 4Charlier & Fils 2

Om Regionen

CHA_Karta_ValleDeLaMarne

Charlier & Fils är en mycket spännande odlare som gör delikat champagne – alltid jäst och lagrad på stora ekfat. Byn heter Châtillon-sur-Marne och ligger i Vallé de la Marne, Marne-flodens dalgång. Här dominerar Pinot Meunier som majoriteten av Charliers ägor tillsammans med Pinot Noir och Chardonnay. Totalt har de 15 hektar fördelade i området och producerar 120 000 flaskor per år.

Det unika för huset är just jäsningen och lagringen, här finns bara ekfat och inga ståltankar som annars är det vanligaste. Ekfaten, eller, Foudre som de heter varierar i storlek, från små barriquer till enorma fat som rymmer tusentals liter. Vissa är många hundra år gamla och det största som är från 1700-talet används inte i produktionen men rymmer plats för en lounge med upp till sex personer som vill dricka ett gott glas. Champagnerna präglas av ekfaten och får en mogen och fyllig stil.

Tillbaka
Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!