ChampagneHuset

ChampagneHuset
Collection MdSM

Volym4500 mlDosage-Pris2496 krArt nr77749Lanserad2020-11-25

Smakprofil

En Collection fylld med sex väl utvalda cuvéer som vi vet övertygar och utmanar i vintermörkret.

Finns att köpa här

ChampagneHuset Collection MdSM

Pertois-Moriset ”Les Quatre Terroirs” 

Blanc de Blancs Grand Cru, Le Mesnil-sur-Oger

Odlaren Pertois-Moriset med svärsonen Vincent Bauchet vid rodret har gjort en rejäl kvalitetsresa de senaste åren och med ny anläggning/källare och sina fina vingårdar är de bättre än någonsin. Les Quatre är en cuvée av enbart Grand Crudruvor från de fyra kommuner där man har vingårdar, Le Mesnil-sur-Oger, Oger, Cramant och Chouilly. 10% är jäst på fat, malolaktisk jäsning är blockerad och efter tirage ligger vinet minst 3 år på jästfällningen. Dosage 5 g/l. Utsökt till ostron eller friska skaldjur med syrliga tillbehör.


Hervieux-Dumez Brut Reserve Premier Cru, Sacy

Clément Hervieux i Sacy gör mycket balanserade champagner från sina odlingar i trakten. Cuvée Réserve består av 45% Pinot Noir, 30% Meunier och 25% Chardonnay, där 50% av vinet kommer från äldre årgångar. Tankjäsning och sedan 4 år i flaska med jästen ger stor komplexitet. Dosage 9 g/. Vita fiskar med gräddiga såser backas upp fint av denna champagne.


Pierre Gimonnet Fleuron Blanc de Blancs 2014 

Premier Cru, Cuis

Chardonnayspecialisten i Cuis väljer druvor från Chouilly Grand Cru 38%, Cramant 20%, Cuis 1er Cru 32%, Vertus 1er Cru 10% till denna årgångscuvée från 2014. Tankjäsning och sedan flaskjäsning med 4 år i flaska med jästen och dosage på 6 g/l ger denna eleganta Blanc de Blancs. Här ger den försiktiga dosagen en balanserad champagne till räkor och skaldjur med en aning sötma i skaldjurssmaken.


José Michel Pure Meunier, Moussy

Meunier-gurun José Michel gick tyvärr bort för ett drygt år sedan. Hans barnbarn Antonin sköter nu verksamheten vidare i Josés anda. Potentialen i den ifrågasatta druvan Meunier har under många år bevisats av José. Hans rena Pinot Meunier är ett gott exempel på detta. Massor av Meunierfrukt men kompletterad med frisk syra och mineralitet gör detta till ett läckert vin som är lätt att tycka om till de flesta maträtter eller för sig själv. En ceviche med räkor, mango, chili och lime blir perfekt med denna champagne.


Juillet-Lallement Brut Selection Grand Cru, Verzy

Enbart Grand Cru druvor från Verzy och Sillery är basen i detta vin. 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay ger strukturen och 35% vin från äldre årgångar ger komplexiteten. Vinet får sedan vila drygt åtta månader på tank med jästfällningen innan flaskjäsningen och 2 års lagring i flaska med jästen. Dosage 8 g/l. Här kommer maträtter med ljust kött och syrliga tillbehör att passa perfekt.


Grongnet Special Club 2010, Etoges

Denna lilla producent i Etoges gör fantastiska champagner utifrån årgångens förutsättningar varje år. 2010 valde Cécile Grongnet att blanda 39% Pinot Noir och 34% Meunier som fått jäsa på tank utan malolaktisk jäsning, med 27% Chardonnay som fått jäsa på fat med malolaktisk jäsning. Detta gav ett mycket intressant vin som efter 7 år i flaska med jästen uppvisar stora smaker. Dosage 7 g/l. Komplexiteten och den lilla fatigheten kommer att ge maträtter men ljust eller medelmörkt kött en bra match förutsatt att tillbehören innehåller lite syra.

mdsmkontor4
Tillbaka